Un bărbat din Criuleni este documentat de CNA pentru tentativă de corupere a unui membru al comisiei de examinare a calificării conducătorilor auto, iar un alt cetățean a fost denunțat la CNA de către doi inspectori ai Centrului Chinologic al Serviciului Vamal.

În primul caz, bărbatul ar fi oferit mită de 350 de euro unui inspector pentru a promova proba practică de conducere a autovehiculului în traseu și obținerea permisului de conducere categoria "B".

Inspectorul Secției de calificare a conducătorilor auto a denunțat cazul la Linia Națională Anticorupție a CNA - 0 800 55555, iar urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost prins în flagrant delict. 

Acesta a fost recunoscut şi audiat în calitate de bănuit. Ulterior și-a recunoscut vina şi actualmente este cercetat în stare de libertate.

În al doilea caz, bănuitul în vârstă de 36 de ani, le-ar fi propus colaboratorilor vamali mită în sumă totală de 100 de euro, în scopul de a nu fi atras la răspundere pentru tentativa de scoatere ilegală din țară a 960 de țigarete cu timbre de acciz al Republicii Moldova, nedeclarate organului vamal.

Produsele de tutungerie au fost depistate de patrupezii Serviciului Vamal, în dimineața zilei de ieri, 4 ianuarie, la ieșirea din țară prin postul vamal Costești.Țigaretele erau disimulate în torpedoul autoturismului condus de către contravenient, un Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Ambii bărbați riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii