Doi avocaţi din ţară au fost condamnaţi pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Potrivit procurorilor, primul caz a avut loc în iunie 2014, când  un avocat din cadrul Biroului asociat de avocaţi a sectorului Rîşcani a extorcat de la o deţinută, condamnată pentru trafic de fiinţe umane, suma de 4500 euro.

În schimbul banilor, omul legii a promis că va influenţa magistraţii să emită o decizie favorabilă în privinţa acesteia. Ca rezultat al măsurilor speciale de investigaţie, avocatul a fost reţinut în flagrant, imediat după ce a primit prima tranşă în sumă de 1500 euro.

Pentru fapta comisă, recent, omul legii a fost condamnat la amendă penală în sumă de 3 mii de lei, cu privarea de dreptul de a activa în calitate de avocat timp de 3 ani. 

În al doilea caz, este vorba despre un avocat din capitală, care în aprilie 2015 a pretins şi primit  mită de la un client de-al său. Omul legii i-a cerut denunţătorului, care era învinuit de conducerea automobilului în stare de ebrietate- 1200 de euro. În schimbul banilor, acesta i-a promis şoferului prins băut la volan că poate determina oamenii legii să dispună încetarea urmăririi penale și aplicarea unei pedepse contravenționale în privinţa sa.

Recent, pentru cele incriminate de procurori, avocatul a fost condamnat la amendă în sumă de 4 mii de lei

În ambele cazuri sentinţele sunt cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii