Conducerea Primăriei Chişinău refuză să comenteze declaraţiile viceprimarului învinuit de corupţie, Vlad Coteţ, prin care primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă şi prim-viceprimarul, Nistor Grozavu sunt acuzați că ar beneficia de comisioane „nebune” în urma licitaţiilor publice.

Vadim Brînzaniuc, ofiţerul de presă al Primăriei Chişinău, a comunicat pentru CrimeMoldova că primarul Chirtoacă nu va veni cu nici o reacţie la învinuirile aduse de Coteţ.„Primăria nu va comenta. Sunt organele de drept, pot să verifice. La fel, organele de drept sunt cele care vor stabili dacă Coteţ este vinovat”, ne-a declarat Brînzaniuc.

Solicitat de CrimeMoldova, Nistor Grozavu, care este vizat în declarațiile lui Coteț, a declarat că nu doreşte să comenteze „aberaţiile lui Coteţ”. „Cum poţi să ei „otkaturi” (comisioane) din banii de la BERD? Nu eu cu Chirtoacă facem licitațiile. Licitațiile sunt organizate de direcţii. De exemplu, în licitațiile funciare, jumătate din membrii comisiei sunt consilieri municipali. Probabil, Coteţ a spus asta din disperare”, s-a dezvinovățit Grozavu.

Precizăm că, vice-primarul Vlad Coteț, aflat în prezent în arest la domiciliu pentru acte de corupție, a făcut declarații „picante” despre afacerile de la Primărie, într-o înregistrare video făcută de reporterii CrimeMoldova, cu camera ascunsă.

Declarațiile au fost făcute de după poarta imobilului său de lux, aflat în localitatea Dumbrava, acolo unde și alți foști și actuali funcționari și-au ridicat case de lux.

Astfel, în înregistrare, Coteț a sugerat că Dorin Chirtoacă și Nistor Grozavu s-ar ocupa de scheme frauduloase în primărie, în schimbul unor comisioane solide: „…ei fac niște „otkaturi” (comisioane) nebune, da eu nu eram inclus nici într-un tender, nici într-o comisie. Ei mi-au făcut mie o „podleankă” (capcană)”, a declarat acesta. Viceprimarul a mai sugerat că de Chirtoacă și Grozavu „se ocupă” organele abilitate.

„Acuma știu precis că eu rămân și fără funcție și fără leafă și fără nimic, asta-i bătaie de joc mare” a mai declarat Coteț, spunând că pe el „îl sapă aiurea”, asta deși a fost suprins într-o înregistrare video făcută de CNA, cum primește mită pentru a semna acte de autorizare a construcțiilor.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii