Administratorii localului „La Soacra” vor compărea  în fața magistraților, după ce procurorii au trimis cauza penală la Judecătoriei Centru.

Directorul cafenelei este învinuit de încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi încălcarea regulilor de securitate în întreprindere, pentru care legislaţia prevede până la 10 ani închisoare, iar soţia acestuia riscă pînă la 6 ani închisoare pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii.

Fiind audiaţi în calitate de învinuţi, femeia și-a recunoscut vina, iar soţul acesteia doar parţial.

Tot în acest caz, au fost puşi sub învinuire trei reprezentanţi ai organelor de control, care sunt suspectați de corupere pasivă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave. Este vorba despre inspectoarea principală din cadrul Direcţiei generale comerţ, șeful secţiei apărare împotriva incendiilor din cadrul Detaşamentului Salvatori şi Pompieri și de  asistentul medicului igienist al Centrului de sănătate publică.

Actualmente, unul dintre funcţionari este cercetat în stare de arest, iar alţi doi sunt în arest la domiciliu. Cei trei pot scăpa doar cu câte o amendă, în valoare de 20 de mii de lei, sau vor fi arestați de la 5 la 10 ani. Mai mult ca atât, ei vor fi privați de dreptul de a ocupa funcţii publice de până la 15 ani.

Amintim, că acum trei luni, a exploadat o butelie de gaz în localul „La Soacra”, din capitală. Deflagrația s-a soldat cu decesul a patru persoane şi rănirea altor nouă. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii