Trei funcționari publici au fost reținuți timp de 72 de ore, în cazul ”La Soacra”. Este vorba despre inspectoarea principală din cadrul Direcţiei generale comerţ, șeful secţiei apărare împotriva incendiilor din cadrul Detaşamentului Salvatori și asistentul medicului igienist al Centrului de sănătate publică. Aceștea sunt bănuiți că ar fi primit mită, pentru ca să închidă ochii la anumite încălcări.

Cei trei funcţionari au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiți vinovați vor plăti câte o amendă de 20 de mii de lei, sau vor fi privați de libertate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Tot în acest caz, procurorii au decis că proprietarii localului „La Soacra” să fie trimişi în judecată. Astfel, administratorul cafenelei este învinuit de încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi încălcarea regulilor de securitate, pentru care legislaţia prevede până la 10 ani închisoare. Soţia acestuia riscă până la 6 ani de detenție, pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii.

În timpul audierilor, învinuita și-a recunoscut vina, în timp ce soțul acesteia se crede culpabil doar parţial.

Amintim, că acum trei luni,  în localului „La Soacra” s-a produs o explozie, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea altor nouă. Trei dintre victimele care au avut de suferit de pe urma deflagrației au înaintat o cauza penală, prin care cer un prejudiciu material şi moral în valoare de 2 milioane lei.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii