Cele patru persoane, reținute într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală, au fost plasate în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată zilele trecute de către magistrați.

Informația a fost oferită pentru CrimeMoldova de către șefa Serviciului de presă al Inspectoratului Național de Investigații, Diana Sochircă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2016 - 2018, conducerea mai multor societăți comerciale au creat o schemă de eschivare de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozitului pe venit. Paguba acțiunilor ilegale este de circa 8 milioane de lei.

Diferite companii se adresau la suspecți pentru a se eschiva de la plata impozitelor și pentru a obține bani „cash” din activitate. Bănuiții dirijau activitatea a zeci de companii delicvente. Aceștia perfectau facturi fiscale fictive, în care indicau livrarea și comercializarea unor mărfuri care nu existau de facto. Serviciile ilegale erau oferite contra unei sume de bani.

Cei patru bănuiți au fost reținuți luni, 20 august, în urma mai multor percheziții desfășurate la câteva firme din capitală.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă de la cinci la 10 ani de închisoare și amendă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii