O nouă ședință de judecată în dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor, prevăzută pentru 20 august, a fost amânată. Apărătorii edilului au solicitat amânarea, invocând probleme de sănătate ale clientului lor.

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a declarat pentru CrimeMoldova că următoarea ședință de judecată va avea loc vineri, 24 august.

Ședința urma să aibă loc la Curtea de Apel Cahul, unde mai mulți martori ai apărării urmau să fie audiați cu privire la acuzațiile aduse lui Ilan Șor.

La ședința anterioară în dosar, desfășurată la CA Cahul la 8 august, mai mulți martori ai acuzării ar fi confirmat vinovăția primarului Ilan Șor, deși apărătorii edilului au susținut contrariul.

Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță, în iunie 2017, la șapte ani şi șase luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat că ar fi obţinut prin înşelăciune peste cinci miliarde de lei de la BEM, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore.

În prezent, Șor se află sub control judiciar până la pronunțarea instanței de apel.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii