Tabelul "Restaurarea activelor fraudate", apărut pe site-ul Ministerului Finanțelor pe 20 iunie curent, arată astăzi alte cifre. Astfel, potrivit noilor cifre, suma recuperată prin comercializarea activelor celor trei bănci a crescut din 20 iunie până în prezent : până la 218,2 mln lei la BEM (cu 8,1 mln mai mult), până la 187.99 mln lei la BS (cu 25.29 mln mai mult) și până la 101.1 mln lei la UB (cu 1.5 mln mai mult).

În total, suma banilor recuperați prin comercializarea activelor celor 3 bănci a ajuns la 507,29 mln lei. Amintim că la momentul publicării panoului, această sumă era de 472 mln lei.

recuperare.png

2.png

Au crescut și cifrele care indică suma creditului de urgență rambursat : cu 9 mln mai mult în cazul BEM, cu 17 mln în cazul BS și cu 1.3 mln în cazul UB. Anterior, în presă s-a scris despre faptul că rambursarea creditelor de urgență va cădea pe spatele cetățenilor după ce Banca Naţională a semnat cu Ministerul Finanţelor un Memorandum prin care urmează să fie emise obligaţiuni de stat în acest sens. Potrivit mai multor experți, dacă această emisie ar urma să fie privită ca un credit clasic, din bugetul de stat ar trebui să fie achitat aproape un miliard de lei timp de 25 de ani.

Amintim că, autoritățile au promis ca prin intermediul panoului să prezinte cum este recuperat, lunar, miliardul din cele 3 bănci moldovenești: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, care se află acum în proces de lichidare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii