Compania farmaceutică amendată în luna aprilie curent cu 14 milioane de lei de către Consiliul Concurenței a obținut câștig de cauză la CSJ, scrie portalul bizlaw.md

Astfel, potrivit deciziei (definitive) a CSJ, Dita EstFarm nu va achita sancțiunea aplicată de Consiliul Concurenței pentru abuz de putere dominantă, până la soluționarea cauzei în fond. Hotărârea de suspendare a achitării sancțiunii până la soluționarea cauzei în fond, a fost luată de Curtea de Apel Chișinău și a fost menținută de CSJ, care a respins recursul Consiliului Concurenței.

Potrivit bizlaw.md, în hotărârea Curții de Apel Chișinău se menționează că aplicarea amenzii până la soluționarea cauzei în fond va duce la „blocarea activității economice și cauzarea de pagube materiale iminente nu doar reclamantului, dar și instituțiilor medicale cu care aceasta se află în raporturi contractuale”, deși, în același timp, instanța a recunoscut că firma nu a adus suficiente argumente că achitarea amenzii îi va perturba activitatea și va împiedica livrarea medicamentelor către spitale.

Anterior Crime Moldova a scris despre faptul că Dita EstFarm este una dintre companiile care au câștigat cele mai multe, dar și cele mai mari contracte publice în 2015 - cca 1000 de contracte, inclusiv acorduri adiționale în valoare de 243,6 mln lei (!). 

Compania aparține în proporție de 100% omului de afaceri Iurie Chirtoacă și a figurat în mai multe scandaluri legate de piața medicamentelor, inclusiv tranzacții suspecte cu o companie bosniacă. Dita EstFarm este fondatoare la alte 4 companii farmaceutice: Aquafarm-Grup, Farmacia Familiei, Val-Ghimbir, Farmstyl.

Anterior, Dita EstFarm a obținut printr-o decizie a judecății și scoaterea din lista neagră a agenților economici care participă la licitații publice, în care a fost inclusă de către Agenția Achiziții Publice până în 2018.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii