Factorii de decizie din cadrul clubului de fotbal FC Dacia Chișinău riscă până la 6 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală prin oferirea salariilor în plic. Totodată, pentru recuperarea prejudiciului de 10 mln de lei, va fi aplicat sechestru asupra unui lot de 7 ha de teren, unde se află clădirile ce aparțin clubului de fotbal.

În acest dosar, procurorii au audiat personalul clubului și fotbaliștii privind salariile oferite în plic și organizarea meciurilor trucate. În acest sens, a fost numit și un control fiscal.

După primirea rezultatelor controlului fiscal, cauza penală urmează a fi trimisă în instanța de judecată. Făptuitorii riscă închisoare de până la 6 ani sau amendă de până la circa 270 mii de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Directorul clubului de fotbal nu se află pe teritoriul Republicii Moldova din 27 septembrie .

Amintim că, procurorii au descins în această dimineață, 19 aprilie, la factorii de decizie și angajații clubului de fotbal FC Dacia Chișinău. Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2017, factorii de decizie ai clubului au inclus în documentele contabile, fiscale sau financiare date denaturate privind veniturile/cheltuielile reale și au efectuat achitări neoficiale către staff-ul tehnic și jucătorii clubului în sumă de circa ‎3 milioane de euro.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii