Secretarul Consiliului primăriei Bubuieci, Vitalie Scripnic, şi un complice al acestuia, au fost reţinuţi pentru 72 de ore de către CNA într-un dosar de corupţie. Cei doi ar fi deposedat abuziv administraţia locală de 4 terenuri pentru construcţie, prejudiciind primăria cu aproximativ 1 milion de lei. 

Potrivit materialelor cauzei, secretarul Consiliului ar fi identificat 4 loturi ce aparţineau Primăriei şi care urmau a fi repartizate unor localnici. 

Pentru a deposeda primăria de acestea, secretarul, împreună cu alţi complici, ar fi căutat persoane din alte localităţi, numele şi prenumele cărora corespundeau cu cele ale adevăraţilor solicitanţi, incluşi în lista pentru obţinerea loturilor de construcţie.

După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii identificați de secretar, ar fi făcut procuri generale pe numele funcționarului. Ulterior, secretarul ar fi vândut terenurilor unor persoane terţe. Suma cadastrală a loturilor este de peste 700 de mii de lei.

Pe acest caz a fost iniţiată urmărire penală pentru abuz de serviciu, iar suspecții riscă amenzi în mărime de peste 100 de mii de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, inclusiv cu privarea dreptului de a ocupa funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani. 

Ieri, 6 decembrie, ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la domiciliile secretarului Consiliului, inginerului funciar al primăriei Bubuieci, dar şi la alte persoane vizate în dosar.

De asemenea, ieri a fost audiat primarul comunei Bubuieci, Ion Şaranuţ.  

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii