Şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei Chișinău, Radu Blaj revine în izolatorul CNA după ce Curtea de Apel Chișinău a casat decizia Judecătoriei Buiucani din 3 iunie care la trimis pe acesta în arest la domiciliu.

Radu Blaj a fost reținut la 25 mai anul 2016 împreună cu viceprimarul municipiului Chișinău, Vlad Coteț. Arestarea celor doi a avut loc după percheziții ale procurorilor anticorupție și ale ofițerilor CNA. Vlad Coteț a fost plasat în arest în izolatorul CNA după ce a fost eliberat din spital unde a ajuns cu hipertensiune după ce a aflat că va fi arestat.

Ulterior CNA a pus la dispoziție înregistrări video în care apare Coteț în timp ce primește mită și vorbește cu mai mulți complici.
Ulterior jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au descoperit că deși au avut veni­turi modeste în ulti­mii ani, au reușit să-și achiziționeze adevărate castele, cu mai multe niveluri, care, la prețul de piață valo­rează milioane de lei.

Casa de milioane se regăsește și în declarațiile cu privire la venituri și proprietate ale familiei Coteț. Pentru că, și soția sa, Maria, este funcționară.

În ultima declarație de avere disponibilă, cea pe anul 2014, ea declara că activează în calitate de consultant principal în cadrul Secretariatului Parlamentului. Site-ul instituției confirmă. De acolo aflăm că soția viceprimarului de Chișinău este consultant principal în cadrul Direcției finanțe, buget și contabilitate din cadrul Parlamentului R. Moldova.

Radu Blaj este șeful adjunct al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, activând în cadrul acestei Direcții încă din anul 2006. 

Casa lui Radu Blaj este una modernă, cu două niveluri, panouri solare și bazin. Accesul spre imobil este restricționat de o barieră, deși, primăria le-a interzis anterior. Totodată, în fața casei lui Radu Blaj se poate vedea un teren de aproape 9 ari, îngrijit și plantat cu iarbă verde.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii