Magistrații Judecătoriei Buiucani au decis aplicarea mandatelor de arest preventiv de 30 de zile, în privința a 15 judecători și 3 executori judecătorești reținuți acum 2 zile. 

În lista celor 12 judecători în privința cărora s-a aplicat măsura de arest preventiv, se regăsesc: fostul judecător al Judecătoriei Râșcani, Iurie Țurcan, judecătorul Ghenadie Bîrnaz, magistrat la Judecătoria Râșcani, Serghei Lebediuc de la Judecătoria Militară, președintele Curții de Apel Comrat, Serghei Gubenco, Iurie Hîrbu din cadrul Judecătoriei Telenești, fostul judecător de la Judecătoria Râșcani, Gheorghe Gorun și Gâscă Valeriu, judecător în aceiași instanță și Serghei Popovici, magistrat la Judecătoria Comrat. Numele celorlalți judecători în privința cărora s-a aplicat arestul, nu este încă cunoscut.

Totodată, potrivit CNA, pe numele celui de-al 16-lea judecător - Victor Orândaș şi unui executor judecătoresc, au fost emise ordonanţe de căutare internaţională. Există informații că Orândaș s-ar afla în SUA.

Majoritatea magistraților nu s-au prezentat la ședință, doar Iurie Țurcan fiind prezent. 

De asemenea, potrivit avocaților, majoritatea magistraților reținuți au pledat nevinovați, iar deciziile de aplicare a arestului în privința lor vor fi contestate.

Potrivit ZDG, perchezițiile la unul dintre magistrații reținuți acum 2 zile, au fost autorizate abia astăzi.

Deciziile au fost pronunțate de judecătorii instanței de la Buiucani: Victor Rățoi, supranumit judecătorul de serviciu al CNA, Ghenadie Pavliuc și Mihai Diaconu.

Reamintim că magistrații reținuți sunt bănuiți de complicitate la infracțiuni de spălare de bani în proporții deosebit de mari, fiind implicați în schema de spălare a 20 mlrd dolari proveniți din Federația Rusă, prin intermediul Moldindconbank.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii