Inspectorul fiscal Eugen Zubco a fost reținut pentru 72 de ore într-un dosar de corupere pasivă. În aceeași cauză sunt cercetați și alți angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat (IFS), care ar fi cerut și primit de la mai mulți agenți economici circa 250 de mii de lei pentru anumite servicii ilegale.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie-martie 2017, angajați ai IFS au cerut și primit de la doi agenți economici 180 mii de lei pentru a accepta o cerere depusă privind restituirea TVA-ului din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016.

Totodată, în perioada lunilor februarie-mai 2018, angajații IFS au cerut și primit de la un alt agent economic circa 70 mii de lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

Conform organului de drept, autorul acestor infracțiuni este inspectorul fiscal. În cauza penală figurează în total 6 bănuiți, printre care și agenți economici, care sunt cercetați pentru corupere activă. Unul dintre bănuiți se află în căutare.

În cadrul dosarului, procurorii anticorupție au efectuat joi, 12 iulie, 10 percheziții la domiciliile și oficiile bănuiților. În cadrul acestora au fost ridicate documente, computere și purtători de informație.

Dacă va fi găsit vinovat, inspectorul fiscal riscă de la 5 la 10 ani de închisoare, amendă de până la 400 mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii