Noi detalii în dosarul privind schemele de colectare ilicită a banilor la gările auto din țară. Potrivit CNA, de la fiecare subdiviziune a gărilor se percepea o taxă lunară între 3 mii și 50 de mii de lei. Banii erau colectați de la șoferi, pentru diverse încălcări.

De asemenea, fiecare angajat al gării era taxat lunar cu sume de până la 1100 de lei, în dependență de funcția deținută, de gară, dar și de fluxul de pasageri. Banii erau transmiși funcționarilor ierarhic superiori, iar taxele erau mărite periodic de către beneficiari.

În total, sumele acumulate lunar depășeau cifra de 1,5 milioane de lei.

În cele din urmă, banii iliciți ajungeau la persoane cu funcții de conducere din cadrul ÎS ,,Gările și Stațiile Auto” ca aceștia să nu raporteze sau sancționeze abaterile admise de șoferi sau controlorii gării.

În prezent, în cadrul dosarului respectiv, 9 persoane sunt învinuite de corupere pasivă, corupere activă și abuz de serviciu. Șase dintre acestea sunt arestate preventiv, iar 3 sunt plasate în arest la domiciliu.

Amintim că săptămâna trecută, oamenii legii au efectuat percheziţii în dosar la autogările din 9 raioane ale ţării. În total, 24 de persoane au fost cercetate pe marginea cazului.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii