Serviciul de presă al CNA, informează că, directorul adjunctul al Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Edineţ a fost reținut de ofițerii DGT „Nord” a CNA şi procurorii anticorupție cu puţin timp în urmă.

Bărbatul este bănuit de corupere pasivă și potrivit denunțătorului, ar fi extorcat 4000 de euro de la un cetățean, sub pretextul numirii acestuia în funcția de pădurar la Ocolul Silvic din Donduşeni. Totodată, funcţionarul l-ar fi asigurat că nu-i va crea impedimente în activitatea ulterioară.

În rezultatul măsurilor speciale de investigație şi acțiunilor de urmărire penală întreprinse, adjunctul a fost prins în flagrant delict, după primirea primei tranşe de 2 000 euro, bani transmiși sub controlul CNA.

Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pe un termen de 72 de ore.
Pe acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul art. art. 324 alin. (2) lit. c) şi d) Cod Penal - corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii