Directorul Școlii Profesionale nr. 10 din Chişinău, Sergiu Gribovanu, va ajunge în fața magistraților pentru delapidarea averii străine și escrocherie. Bărbatul, timp de mai bine de un an, i-ar fi deposedat pe unii angajaţi de cardurile salariale de unde a sustras în total peste 150 mii de lei.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2017 – martie 2018, directorul şcolii ar fi angajat în diferite funcții persoane cu situaţie materială precară. Ulterior, le-ar fi luat card-urile bancare, pe care erau transferate salariile și le-a folosi în interes personal.

Din salariul total, directorul transmitea angajaților doar o sumă de circa 1200 -1300 de lei, iar sumele rămase pe cont variau între 3000 şi 4000 de lei.

Totodată, a fost documentat un caz de angajare fictivă a unui muncitor și însușirea salariului acestuia.

Învinuitul și-a recunoscut vina și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Acesta a recuperat benevol prejudiciul cauzat statului în mărime totală de circa 63 mii de lei. Totodată, a fost aplicat sechestru pe o sumă de 15 000 euro.

Prejudiciul total cauzat angajaților este de peste 150 mii de lei. Banii urmează a fi recuperați în cadrul mai multor cauze inițiate în acest sens.

Amintim că, la mijlocul lunii martie, suspectul a fost reținut împreună cu soția sa, bănuită de complicitate, însă ulterior s-a stabilit că aceasta nu a participat la săvârșirea infracțiunii.

Dacă va fi găsit vinovat, directorul riscă până la 12 ani de închisoare sau amendă de până la 135 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 8 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii