Doi avocaţi şi un ofiţer de urmărire penală, din cadrul Inspectoratului de Poliţie  Buiucani, au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă. Cei doi avocaţi ar fi cerut de la un condamnat 13 000 de euro pentru soluționarea unui dosar penal. La fel, suspecții au pretins 7 000 de euro de la un ofițer de urmărire penală pentru angajarea sa în funcția de procuror.

În primul caz, unul dintre avocaţi ar fi cerut banii pentru soluționarea unei cauze, iar cel de-al doilea caz a fost descoperit în procesul de documentare a primei infracţiuni. Procurorii au constatat că suspectul, împreună cu un alt avocat, au cerut de la un ofiţer de urmărire penală 7000 de euro pentru a-l ajuta să acceadă la studii la Institutul Naţional de Justiţie, iar ulterior să fie angajat ca procuror.

Procurorii au stabilit că avocaţii ar fi luat banii însă fără a duce până la capăt cele promise. Cei doi apărători au fost reţinuţi şi plasaţi în izolator pentru 72 de ore.

Bănuiții sunt cercetați într-un dosar deschis pentru trafic de influență. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă de până la 300 mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii