Doi instructori auto sunt învinuiţi de procurori de comiterea actelor de corupţie. Potrivit Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupţie, în aprilie curent, un instructor auto din municipiul Bălţi a pretins de la o persoană 350 euro pentru a influenţa angajaţii Secţiei Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto pentru susţinerea cu succes de către aceasta a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Amintim, că în luna mai curent în raionul Donduşeni, un alt inspector auto a pretins 500 de euro de la o femeie pentru a-i aranja susţinerea cu succes a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Inculpaţi au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, imediat după primirea banilor solicitaţi. Actualmente, aceştia au interdicţia de a părăsi ţara.

Totodată, procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat ambele cauze penale în instanţa de judecată, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea traficului de influenţă, inspectorii riscă până la 5 ani închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii