Au planificat asasinarea unui om de afaceri. Doi bărbați din orașul Căușeni au fost reținuți de oamenii legii, pentru că au angajat un killer, ca să elimine un concurent. Acum făptașii sunt arestați pentru 30 de zile și riscă ani grei de închisoare.

Potrivit poliției, recent în adresa Inspectoratului Naţional Investigaţie  a parvenit o informaţie operativă, precum că doi bărbați,  de 59 și 60 de ani,  care dețin schimburi valutare în orașul Căușeni, au plănuit asasinarea unui om de afaceri de 35 de ani,  cu același gen de activitate. Motivul asasinări ar fi fost concurența afacerilor desfășurate de către aceștia.Pentru omorul bărbatului, aceștia urmau să achite killer-ului suma de 5000 de dolari. 

Omul de afaceri a fost informată confidențial despre planul diabolic a făptașilor și aceasta a fost de acord să coopereze cu organele de drept. Astfel, în data de 25 iulie, angajații Direcției ”Combaterea crimei organizate” l-au reținut în flagrant delict pe unul dintre suspecți în momentul întâlnirii cu așa-zisul ”killer” pentru verificarea decesului persoanei ce urma a fi asasinată. Ulterior, a fost reținut și cel de-al doilea suspect. 

Unul dintre bănuiți avea asupra sa un baston, mânerul căruia se scotea cu ușurință având montată pe interior o lamă de cuțit cu lungimea de 15 cm, ce urma a fi folosită pentru verificarea presupusului cadavru.

De asemenea, în cadrul percheziției corporale, a casei de schimb valutar și domiciliile suspecților au fost depistate bastoane de același tip, cuțite, topoare, precum și mijloace bănești în proporții deosebit de mari, bani din care urma a fi achitat ”killerul” pentru uciderea omului de afaceri. 

 Conform legislației, cei doi bărbați riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau chiar detenție pe viață. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii