Doi angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI sunt bănuiţi de luare de mită. Oamenii legii au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI pentru că ar fi extorcat 7000 de lei de la un conducător auto.

Inspectorii au fost reținuți ieri, 7 iunie, după ce Ministerul Afacerilor Interne a fost inițiat un dosar penal în baza unei plângeri depusă de către şofer.

Conform denunţătorului, inspectorii l-ar fi stopat, în timp ce se deplasa cu automobilul personal pe un tronson de drum din regiunea orașului Vadul lui Vodă. Fiind supus testului de alcoolemie cu aparatul Drager, s-ar fi stabilit că conducătorul auto este în stare de ebrietate.

Astfel, polițiștii ar fi extorcat de la acesta suma de 7000 de lei, pentru a nu-l documenta pentru faptele comise.

Urmare desfășurării măsurilor speciale de investigaţii și acţiunilor procesual-penale necesare, ofițerii SPIA de comun cu procurorii Anticorupție, i-au reținut pe cei doi polițiști în flagrant delict, în timp ce primeau banii.

De asemenea, automobilul de serviciu al acestora a fost percheziționat, fiind depistați 15624 de lei și 522 de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

Suspecții au fost escortați la sediul Procuraturii Anticorupție pentru a fi audiați, după care au fost reținuți pentru 72 de ore.

Pentru astfel de infracțiuni, legislația penală a Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 160 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii