Doi primari, care nu și-ar fi îndeplinit corespunzător obligațiile de serviciu, sunt cercetați penal de către Procuratura Anticorupție pentru neglijență în serviciu.

Edilii, ambii din nordul țării, vor ajunge în fața magistraților pentru că, în primăvara anului 2017, nu și-au îndeplinit corespunzător obligațiile de serviciu. Aceștia ar fi cauzat daune mediului înconjurător, iar statului prejudicii materiale în proporții deosebit de mari.

Mai exact, primarii au permis unor agenți economici să extragă neautorizat argilă de pe terenuri din extravilanul localităților, în schimbul reamenajării gunoiștilor din comunele administrate. Prin urmare, decizia a fost luată în baza unui acord verbal fără a fi respectate mai multe prevederi legale.

În urma celor săvârșite, au fost cauzate daune mediului înconjurător, iar statul a fost prejudiciat în proporții deosebit de mari în valoare totală de 453 486 de lei în cazul unei comune și respectiv 146 720 de lei, în cazul celei de-a doua.

Pentru comiterea neglijenței în serviciu, primarii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 până la 6 ani, cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 5 la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii