Patru dintre cei cinci inspectori fiscali și administratori de firmă, reținuți săptămâna trecută în dosarul de evaziune fiscală, au primit mandate de arestare. Deciziile au fost luate vineri, 24 august, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru CrimeMoldova că procurorii au cerut pentru toți suspecții câte 30 de zile de arest în izolator.

În urma deciziilor instanței, trei bănuiți au primit câte 30 de zile de arest preventiv, alt inculpat - 30 de zile de arest la domiciliu, iar ultimul va fi cercetat sub control judiciar.

Cei trei suspecți, care au primit câte 30 de zile de arest, au fost duși la Penitenciarul nr. 13 din capitală.

Totodată, procurorii au contestat deja la Curtea de Apel decizia de plasare în arest la domiciliu a unui suspect și hotărârea prin care alt inculpat va fi cercetat sub control judiciar.

Potrivit sursei CrimeMoldova, unii bănuiți colaborează cu ancheta. Totodată, procurorii ar deține probele necesare pentru a demonstra vinovăția acestora.

Amintim că, trei angajați ai Serviciului Fisc al de Stat și doi administratori de firme au fost reținuți în urma unor percheziții desfășurate joi, 23 august, într-un dosar de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. Suspecții ar fi gestionat afaceri cu alcool etilic fără a contabiliza veniturile.

Angajații Serviciului Fiscal de Stat sunt bănuiţi de abuz de serviciu, iar administratorii de firme sunt suspectați de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Acţiunile de urmărire penală au loc în cadrul a două cauze, iniţiate acum câteva luni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, afaceriștii riscă până la șase ani de închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii