Cei trei inspectori fiscali și doi administratori de firme, reținuți săptămâna trecută în dosarul de evaziune fiscală, au prejudiciat bugetul de stat cu circa 3 milioane de lei. Banii ar fi fost obținuți în urma unor afaceri ilegale cu alcool etilic.

Potrivit poliției, angajații Serviciului Fiscal de Stat ar fi favorizat, începând cu anul 2018, accesul factorilor de decizie a întreprinderii în depozitele sigilate ale unui post fiscal din Orhei, unde erau depozitate cantităţi de alcool etilic. Ulterior, angajaţii firmelor ar fi comercializat circa 35 de mii de litri de alcool etilic în sumă de peste 4 milioane de lei, fără întocmirea actelor fiscale.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că de pe teritoriul întreprinderii a ieșit un camion de model „Volvo” cu o cisternă. Ulterior, polițiștii au stopat camionul, care transporta 7 tone de alcool etilic, 7 tone de alcool brut și 10 tone de vin, fără acte de proveniență. Camionul și marfa depistată, au fost ridicate de oamenii legii.

În urma perchezițiilor efectuate pe acest caz, au fost ridicați peste 1,1 mln lei și înscrisuri de ciornă privind activitatea frauduloasă a întreprinderii.

În prezent, patru dintre cei cinci suspecți au primit mandate de arestare.

Angajații Serviciului Fiscal de Stat sunt bănuiţi de abuz de serviciu, iar administratorii de firme sunt suspectați de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Dacă vor fi găsiți vinovați, afaceriștii riscă amendă și până la șase ani de închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii