Cinci persoane, cercetate în dosarul Ministerului Economiei şi Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA), au primit mandate de arestare. Deciziile au fost pronunțate sâmbătă, 28 iulie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a precizat pentru CrimeMoldova că doi dintre suspecți au fost plasați în arest preventiv pentru 25 și 30 de zile, iar alte 3 persoane au primit mandate de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

„În privința altor 3 bănuiți a fost emisă o ordonanță de eliberare pentru conlucrare”, a spus Mihălceanu.

Funcționarii sunt bănuiți de organizarea unei scheme de promovare a propriilor companii de transport prin exercitarea presiunilor asupra operatorilor de curse naţionale şi internaţionale și estorcarea sumelor de până la 20 de mii de euro.

În total, în acest dosar, 10 persoane au statut de bănuit. Inițial, 8 persoane au fost reţinute, iar altele două erau cercetate în stare de libertate.

Printre persoanele reținute în urma perchezițiilor CNA erau 6 angajaţi ai ANTA (1 şef de direcţie, 2 adjuncţi şi 3 inspectori), un consultant din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, dar şi administratorul unei companii, specializate în transportul de pasageri.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 400 de mii de lei şi privare de dreptul de a ocupa funcţii publice de până la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii