Fostul model, Irina Baglai și ex-poliţistul Vitalie Burlacu, alias „Vitas”, care s-au adresat la CSJ pentru o pedeapsă mai blândă, nu au obținut câștig de cauză. Instanța Supremă a declarat inadmisibile recursurile avocaților inculpaților la Decizia Curții de Apel din 10 aprilie 2017, prin care Baglai a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, iar Burlacu la 11 ani în dosarul coruperii deputaților.

Decizia integrală a CSJ în acest dosar a fost pronunțată la 17 august curent.

baglaiburlacu.PNG

Irina Baglai și Vitalie Burlacu au fost reţinuţi la 7 martie 2014, fiind suspectaţi că au încercat să corupă deputaţii din fosta coaliţie pro-europeană. Aceştia ar fi propus unor parlamentari câte 250 de mii de dolari ca să  părăsească partidele în ajunul semnării şi ratificării Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană. La 13 martie 2014, CNA a mai anunţat că a descoperit  500 de mii de euro într-un safeu bancar închiriat de Irina Baglai.

Potrivit unei declaraţii făcute de Veaceslav Platon unui notar ucrainean, dosarul privind coruperea deputaţilor ar fi  fost fabricat la comanda lui Vladimir Plahotniuc, iar Vitalie Burlacu şi Irina Baglai ar fi fost condamnaţi pe nedrept.

Prima instanță o condamnase pe Baglai la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce magistraţii au recalificat învinuirea din corupere activă în favorizarea infracţiunii. Burlacu primise și în prima instanță 11 ani cu executare. La Apel, cei 3 ani cu suspendare s-au transformat pentru Baglai în 8 cu executare, iar în cazul lui Burlacu, sentința a fost menținută.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii