Inspectorul fiscal Eugen Zubco, reținut într-un dosar de corupție, a primit 30 de zile de arest preventiv. Decizia a fost pronunțată vineri, 13 iulie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a precizat pentru CrimeMoldova că hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 30 de zile.

În aceeași cauză sunt cercetați și alți angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat, care ar fi cerut și primit de la mai mulți agenți economici circa 250 de mii de lei pentru anumite servicii ilegale.

Autorul acestor infracțiuni ar fi inspectorul fiscal. În cauza penală figurează în total 6 bănuiți, printre care și agenți economici, care sunt cercetați pentru corupere activă. Unul dintre bănuiți se află în căutare.

Dacă va fi găsit vinovat, inspectorul fiscal riscă de la 5 la 10 ani de închisoare, amendă de până la 400 mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii