Alţi patru angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi staţiile auto” au statut de bănuit în cadrul dosarului. Doi dintre cei patru suspecți au fost anunţaţi în căutare, iar în total numărul celor cercetaţi în dosar a ajuns la 28.

Potrivit CNA, angajații sunt bănuiți de complicitate la crearea schemei de colectare ilicită a banilor pentru acoperirea mai multor abuzuri, comise în domeniul transportului de pasageri.

Procurorii au eliberat marți, 17 iulie, două persoane din cele 12 reţinute, acestea fiind cercetate în stare de libertate și au interdicţia de a părăsi localitatea. Bănuiţii au făcut declaraţii pe marginea cazului şi cooperează cu ancheta.

Amintim că, 12 angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi staţiile auto” au fost reținuți, marți, 17 iulie, iar alte 12 persoane au fost escortate la CNA pentru audieri în cadrul a câteva dosare penale inițiate pentru corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu. Suspecții sunt cercetați pentru organizarea unor scheme de acumulare a circa 1,5 milioane de lei lunar de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale pentru a fi scutiți de controale.

De asemenea, în cadrul investigațiilor, s-a documentat o altă schemă de însuşire a banilor publici de către angajaţi ai ÎS „Gările şi staţiile auto”. Potrivit anchetei, responsabilii de la camera de păstrare a bagajelor ar fi perceput zilnic de la cetăţeni bani pentru depozitarea bagajelor fără a reflecta sumele în evidenţa contabilă. Ulterior, aceşti bani ar fi fost însuşiţi de angajaţii întreprinderii.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii