Opt angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi Staţiile Auto” au primit mandate de arestare în dosarul schemelor de colectare ilicită a banilor de la transportatorii auto. Deciziile au fost luate vineri, 20 iulie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a precizat pentru CrimeMoldova că, potrivit deciziilor, cinci dintre suspecți au primit câte 30 de zile de arest preventiv, doi bănuiți – câte 20 de zile de arest, iar un alt suspect a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Totodată, în privința unui alt angajat instanța urmează să examineze demersul procurorilor și să emită o decizie în acest sens.

În acest dosar, alți 17 bănuiți vor fi cercetați în libertate, iar alte 2 persoane au fost anunțate în căutare.

Amintim că, mai mulți angajați ai întreprinderii „Gările şi Staţiile Auto” sunt cercetați pentru organizarea unor scheme de acumulare a circa 1,5 milioane de lei lunar de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale pentru a fi scutiți de controale.

De asemenea, în cadrul investigațiilor, s-a documentat o altă schemă de însuşire a banilor publici de către angajaţi ai ÎS „Gările şi Staţiile Auto”. Potrivit anchetei, responsabilii de la camera de păstrare a bagajelor ar fi perceput zilnic de la cetăţeni bani pentru depozitarea bagajelor fără a reflecta sumele în evidenţa contabilă. Ulterior, aceşti bani ar fi fost însuşiţi de angajaţii întreprinderii.

Pe aceste cazuri au fost inițiate câteva dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii