Curtea de Apel a respins astăzi recursul avocaților lui Ilan Șor împotriva deciziei Judecătoriei Buiucani, care pe 19 octombrie curent a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului de Orhei.

Astfel, Șor va rămâne în arest la domiciliu, până la 19 noiembrie așa cum a cerut partea acuzării, decizia CA fiind irevocabilă.

În urma ședinței Șor a declarat că decizia e legată de faptul că el a devenit incomod actualei guvernări, dar și opoziției. Potrivit lui, actuala putere dorește să zădărnicească programul magazinelor sociale, implementat de echipa lui. 

Avocații lui Șor, care au cerut scoaterea acestuia din arest la domiciliu, au declarat că decizia de astăzi a Curții de Apel este una neîntemeiată și că deja de jumătate de an, instanțele merg după același scenariu. Potrivit lor, în acest dosar nu are loc nimic nou, cu excepția schimbării datelor în documente, iar acuzatorii de stat continuă să prezinte aceleași argumente neîntemeiate.

Apărătorii au mai spus că iau în considerare posibilitatea înaintării unei cereri la CEDO.

Întrebat de jurnaliști cum comentează retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală, Șor a declarat că nu comentează, pentru că consideră aceste alegeri ilegale.

Menționăm că Shor este inculpat în două dosare privind devalizările de la Banca de Economii, spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari.

Dosarul este la etapa examinării în fond.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii