După o serie de amânări, care au tergiversat examinarea dosarului Șor pentru câteva luni, astăzi, 8 august, la Curtea de Apel Cahul a avut loc o ședință de judecată. În cadrul acesteia, mai mulți martori ai acuzării ar fi confirmat vinovăția primarului de la Orhei, deși apărătorii edilului susțin contrariul.

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a specificat pentru CrimeMoldova că au fost audiați șapte martori, printre care patru contabili și trei foști angajați ai Băncii de Economii. Aceștia ar fi confirmat învinuirile aduse lui Ilan Șor, menționând că au acționat ilegal la inițiativa acestuia.

Pe de altă parte, unul dintre apărătorii lui Șor a declarat pentru realitatea.md că martorii audiați astăzi au confirmat nevinovăția clientului lor.

Ședința în dosar a fost însoțită de protestele susținătorilor lui Șor, care s-au adunat în fața instanței de apel și au cerut „justiție corectă și nu una televizată”.

sorr

Următoarea ședință în dosar va avea loc la 20 august.

Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță, în iunie 2017, la șapte ani şi șase luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat că ar fi obţinut prin înşelăciune peste cinci miliarde de lei de la BEM, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii