Examinarea dosarului primarului de Orhei, Ilan Șor, de către Curtea de Apel Cahul a fost din nou amânată. De această dată, procurorii au cerut o amânare de 2 luni.

Potrivit informațiilor despre ședința de judecată din 23 mai, acuzatorii au solicitat amânarea pentru a asigura prezența martorilor în ședința de judecată. Ședința următoare a fost preconizată pentru 8 august.

sor.PNG

Totodată, potrivit unor surse media, următoarele ședințe vor avea loc cu ușile închise.

La ședința din 23 mai, mai mulți susținători ai primarului de Orhei s-au prezentat în fața instanței de Apel din Cahul cu mesaje de suținere în adresa lui Șor.

sorsustinere

Sursa: facebook.com/ Ilan Shor

Dosarul Șor a fost transferat la Curtea de Apel în februarie 2018. Prima ședință a fost programată pentru luna aprilie, ulterior amânată pentru luna mai, iar acum pentru luna august.

Tergiversările examinării dosarului primarului de Orhei nu au fost doar la această instanță. După pronunțarea sentinței de către prima instanță, când Şor a fost eliberat din arest la domiciliu până la decizia instanţei ierarhic superioare, a trecut mai mult de jumătate de an ca dosarul să ajungă la Curtea de Apel Chișinău, sub pretextul că trebuia tradus.

Ulterior, de la CA Chișinău, dosarul a fost transferat la CA Cahul pe motiv că avocatul lui Ilan Șor, Iulian Bălan, este soţul şefei secretariatului CA Chişinău, Lilia Bălan. Un alt motiv a fost că doar 2 dintre cei 21 de judecători ai Colegiului penal al Curții de Apel Chişinău sunt compatibili pentru examinarea dosarului primarului, deoarece majoritatea au participat anterior la controlul judiciar al legalităţii măsurilor preventive aplicate lui Şor, iar 4 s-au abţinut de la examinarea acestei cauze.

Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță, în iunie 2017, la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat că ar fi obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la BEM, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii