Dosarul în care mai mulți funcționari ai primăriei municipiului Chișinău sunt vizați în acte de corupție a fost trimis de CNA în instanța de judecată, scrie ZDG.

În fața instanței urmează să ajungă 7 funcționari, inclusiv vice-primarul primăriei – Vlad Coteț, șeful adjunct al Direcției arhitectură și urbanism – Radu Blaj, vice-pretorul sectorului Botanica, angajați ai Inspecției de Stat în Construcții și reprezentanți ai unor agenți economici.

Potrivit rechizitoriului, funcționarii primării sunt bănuiți că prin înțelegeri prealabile cu intermediari au săvârșit infracțiuni ce constau în urgentarea eliberării și perfectării actelor pentru privatizarea încăperilor nelocuibile, urgentarea și perfectarea actelor de schimbare a statului zonelor/terenurilor și eliberarea și perfectarea actelor pentru recepția finală a obiectivelor. Suma maximă care a fost transmisă în calitate de mită pentru efectuarea infracțiunilor enunțate a fost de 12 mii de euro, însă au fost și alte sume transmise pentru ilegalitățile respective. 

Actele de corupție imputate angajaților primăriei au fost demonstrate în urma perchezițiilor efectuate de CNA, audierilor, coletării probelor audio și video,etc.

În privința unor inculpați a fost pornită și urmărire penală separată pentru îmbogățire ilicită.

Dacă vor fi găsiți vinovați, funcționarii riscă până la 15 ani privațiune de libertate, amenzi și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o anumită perioadă de timp.

Amintim că dosarul în privința funcționarilor primăriei Chișinău a fost pornit la 25 mai curent, în urma unor percheziții efectuate de CNA.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii