Viceprimarul capitalei, Vlad Coteț, reținut de către ofițerii CNA pentru corupere pasivă și abuz în serviciu, a fost transferat din izolator în arest la domicilium după ce s-a aflat în arest preventiv aproape cinci luni. Magistraţii Judecătoriei Buiucani au respins joi, 20 octombrie, demersul procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare preventivă și au învinuitului un mandat de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Informaţia a fost confirmată pentru CrimeMoldova de către şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari.

Viceprimarul municipiului Chişinău Vlad Coteț a fost reținut alături arhitectul de Chișinău, Radu Blaj, și un inspector principal din cadrul Inspectoratului de Construcții în cadrul a 10 dosare de corupție, trafic de influenţă, falsul în acte publice şi depăşira atribuţiilor de serviciu, comise de către persoane publice din cadrul Primăriei, Inspecţiei de stat în construcţii, dar şi persoane fizice.

Conform anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru diferite servicii precum: urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor, urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor, perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă estorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12 mii de euro.

Centrul Național Anticorupție a difuzat imagini care arată că viceprimarul Vlad Coteț ar fi primit mită pentru semnarea unor acte pentru construcții. În imaginile video, viceprimarul a fost filmat cu camera ascunsă în ziua în care a avut întrevederi cu mai mulți funcționari, dar și agenți economici și a discutat despre un proiect de decizie care necesită semnătura acestuia.

La începutul lunii septembrie, a fost finalizată urmărirea penală în acest dosar. Cauza a fost transmisă magistraţilor, iar pe banca acuzaţilor urmează să ajungă şapte persoane, printre care viceprimarul capitalei, Vlad Coteț, şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism, Radu Blaj, vicepretorul sectorului Botanica, angajaţi ai Inspecţiei de stat în construcţii şi reprezentanţii unor agenţi economici.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii