Circa 1,5 milioane de lei au fost ridicaţi joi, 2 august, de ofiţerii şi procurorii anticorupţie în urma percheziţiilor desfăşurate în dosarul Tomograf 2. Banii au fost găsiţi atât în birourile de serviciu ale unor medici de la Secţia radiologie şi imagistică din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, cât şi în safeul metalic depus într-o bancă comercială din capitală pe numele şefului Secţiei menţionate.

Potrivit CNA, în caseta bancară au fost găsiţi 761 600 de lei, 24 300 de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur. Până la stabilirea provenienţei acestora, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie aplicarea sechestrului.

colaj 2.jpg

Pe acest caz, șeful Secţiei radiologie şi imagistică al Institutului Mamei şi Copilului și un medic radiolog au fost reținuți ieri de CNA. Aceștia ar fi organizat o schemă de estorcare a banilor de la persoanele care erau supuse investigaţiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă. În același dosar, alţi doi medici rezidenţi au fost escortaţi pentru audieri la CNA.

colaj 1.jpg

Totodată, la demersul CNA şi al procurorilor anticorupţie, au fost aplicate mai multe sechestre pe dosarul „Tomograf 1” în care sunt vizaţi medici de la Centrul Republican de Diagnostică Medicală (CRDM). În acest dosar, au fost sechestrate circa 7 milioane de lei, în diferită valută, un bun imobil şi două automobile.

În acest dosar, cei reținuți sunt medici, asistenţi şi reprezentanţi ai unor clinici private care ar fi pus pe roate o schemă de estorcare a banilor de la pacienţii asiguraţi pentru a realiza investigaţii imagistice şi de tomografie computerizată. Printre persoanele reținute se află și șeful secţiei Radiologie şi Tomografie Computerizată a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală - Silviu Condrea.

În ambele cauze, medicii de la CRDM şi de la Institutul Mamei şi Copilului sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu.

Dacă vor fi găsiţi vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 400 mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii