Mai mulți angajați medicali au primit mandate de arestare în dosarul schemelor de corupţie de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală. Deciziile au fost luate miercuri, 1 august, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit hotărârilor, 3 persoane au primit câte 30 de zile de arest preventiv, o persoană a fost plasată în arest pentru 25 de zile, iar alta pentru 20 de zile.

Totodată, un alt învinuit a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, iar unul din suspecți a fost eliberat, după ce a colaborat cu ancheta și a făcut declarații. În prezent, persoana este cercetată în stare de libertate.

Cei reținuți sunt medici, asistenţi şi reprezentanţi ai unor clinici private care ar fi pus pe roate o schemă de estorcare a banilor de la pacienţii asiguraţi pentru a realiza investigaţii imagistice şi de tomografie computerizată. Printre persoanele reținute se află și șeful secţiei Radiologie şi Tomografie Computerizată a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală - Silviu Condrea. Acesta a fost plasat astăzi în arest pentru 30 de zile.

În total, în dosar sunt cercetate 14 persoane pentru abuz de serviciu şi corupere pasivă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare şi o amendă de 400 de mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii