Paisprezece persoane sunt bănuite de corupere pasivă şi abuz de serviciu în dosarul schemelor de estorcare a banilor de la pacienţi. Din numărul total de suspecți, 7 au fost reținuți pentru 72 de ore.

Potrivit CNA, marți, 31 iulie, procurorii anticorupţie urmează să pună sub învinuire cele 7 persoane, iar ulterior să ceară instanţei plasarea acestora în arest pentru 30 de zile. Conform procurorilor, suspecții fac declarații, însă doar unul dintre aceștia și-a recunoscut vinovăția.

În cadrul percheziţiilor realizate ieri de ofițerii și procurorii anticorupție, au fost ridicați circa 7 milioane de lei, în diferită valută. Banii au fost ridicaţi din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum şi din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din capitală.

Procurorii urmează să stabilească provenienţa banilor depistaţi pentru a decide asupra aplicării sechestrului.

Persoanele reținute sunt medici, asistenţi şi reprezentanţi ai unor clinici private care ar fi pus pe roate o schemă de estorcare a banilor de la pacienţii asiguraţi pentru a realiza investigaţii imagistice şi de tomografie computerizată. Printre persoanele reținute se află și șeful secţiei Radiologie şi Tomografie Computerizată a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală - Silviu Condrea.

Cele 14 persoane sunt cercetate penal pentru abuz de serviciu şi corupere pasivă. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare şi o amendă de 400 de mii de lei.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii