Golomoz Aurelia, șefă la Liceului-internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” a ajuns în vizorul oamenilor legii pentru abuz de serviciu. Bănuita și-ar fi însușit banii de pe cardurile salariale ale mai multor angajați și pseudo-angajați ai instituției.

Suspecta ar fi salarizat neîntemeiat persoane angajate fictiv în cadrul liceului. Aceasta ar fi inclus în tabelele de pontaj pseudo-angajații, care se aflau, de facto, peste hotarele țării. După ce listele erau aprobate de directorul liceului și banii erau transferați pe card, femeia își însușea banii.

La fel, mai multe persoane angajate în diverse funcții auxiliare, care nu cunoșteau cum se folosește un card bancar, li se achita doar o parte din salariul calculat, restul banilor fiind retrași de pe conturi de către bănuită.

Ofițerii și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul şi în biroul de serviciul al suspectei, unde au fost ridicate mai multe carduri bancare și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

CNA anunță că, la această etapă, se evaluează prejudiciul material cauzat, urmând ca victimele să fie audiate.

Dacă va fi găsită vinovată, Golomoz riscă o pedeapsă de până 7 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

emm

24:67 14.06.2018

Liceul e Liceu si camin e camin. Sefa la un camin nu poate sa aiba relatii contracuale cu angajatii al liceului. Jurnalisti au incurcat cerul cu pamintul. In caminul dorm elevii liceului si unde mai sunt si alti maturi ca dadaca si servitoarele si doamne la vaht. In liceul sunt alti sefi si contsbili, care angajaza la serviciu persoane respective - de tot felul.

Ответить

Andrei

24:67 14.06.2018

Păi nu e scris (șefa liceului) e scris șefă la liceu (Adică una din șefe ) . Asta oricum nu schimba faptul ca cei care am trecut prin cabinetul ei nu rămînem Uimiți de asta :D :)