Şeful auditului intern din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Trocin, a fost reţinut luni, 28 noiembrie, pe teritoriul unei baze de odihnă din raionul Ialoveni, fiind bănuit de pseudoactivitate de întreprinzător, evaziuni fiscale şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în mun. Chișinău, nu este la prima abatere de la lege. În mai 2015, acesta a fost condamnat la închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi contrabandă în România.

Sergiu Trocin, fiul ex-membrului Curţii de Conturi, Gheorghe Trocin, a fost condamnat în România la 8 ani de închisoare pentru apartenenţa la o grupare infracţională organizată, pentru fals şi înşelăciune, fiind anunțat în căutare internaţională de poliţia română. Dosarul în care acesta a fost implicat a fost denumit „Caracatiţa moldovenească a ţigărilor de contrabandă”. Gruparea criminală, formată în 2009 din cetăţeni moldoveni, arabi şi români, ar fi pus pe roate o întreagă industrie de falsificare a ţigaretelor. Acest lucru nu a servit însă ca impediment pentru angajarea lui Trocin în funcţia de șef al Serviciului audit intern din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, începând cu 4 aprilie curent.

^1A6756AC0C78BDBCC7FD714AB1697145D3E6911DB5A755CD9E^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Până în prezent, forţele de ordine au stabilit că membrii grupului, care activa pe teritoriul Republicii Moldova, estorcau mijloace financiare de la agenți economici din Moldova și converteau la conturi mijloacele bănești obținute prin infracțiune, în vederea spălării lor.

Membrii grupului identificau persoane social vulnerabile, pe numele cărora înregistrau întreprinderi, sub pretextul comercializării diferitor produse cerealiere. Ulterior, liderul grupării ar fi extorcat 650 000 lei de la mai multe persoane, sub pretextul că le va livra diferite produse. Banii transferați pe conturile întreprinderii erau imediat ridicați în numerar, după care acesta deconecta telefoanele pentru a nu fi găsit.

În urma celor 5 percheziții efectuate de forțele de ordine, au fost depistate și ridicate documente, ștampile, contracte, facturi, documente bancare, telefoane mobile, precum și stick-uri ce conțineau acte ale companiei utilizate de către acesta în activitatea infracțională.

Liderul grupării a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.

   

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii