După desfășurarea investigațiilor preliminare în privința șefului Agenției Achiziții Publice, în urma autosesizării în baza unei anchete jurnalistice, Centrul Național Anticorupție a decis că nu demarează urmărire penală în privința lui Viorel Moșneaga, pentru că nu ar fi găsit suficiente motive pentru pornirea unei cauze penale.

Ofițerii CNA nu au găsit probe prin care să demonstreze influența lui Moșneaga în atribuirea contractelor de achiziții pentru firma asociată surorii sale, despre care am scris în materialul ”Șeful de la achiziții în vizorul CNA”.

CNA motivează că, nu AAP este cea care desemnează câștigătorii licitațiilor, ci autoritățile contractante. Potrivit ofițerilor, sumele în creștere contractelor Aldos Grup, nu sunt legate de funcția lui Viorel Moșneaga în cadrul AAP, ci de solicitarea firmei și creșterea sumelor bugetare planificate pentru achiziții. De asemenea, ofițerii nu ar fi constatat abateri la soluționarea contestațiilor depuse întreprinderile participante la aceleași licitații, la care participa și Aldos Grup. 

Ancheta preliminară a CNA nu a putut stabili nici legătura între omul de afaceri Ion Avram (conducător al unor companii care au cîștigat zeci de milioane în urma licitațiilor publice) și șeful de la Achiziții. Cele cca 24 milioane de lei, obținute de firmele lui Avram în urma încheierii mai multor contracte pentru lucrări de reparație a drumurilor din mai multe raioane, poate fi explicată prin numărul mic al operatorilor economici care execută astfel de lucrări.

În aceste condiții, CNA nu va demara urmărire penală pe numele lui Moșneaga.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii