CNA a anunțat, că directorul Direcţiei generale dezvoltare regională (DGDR) a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor este cercetat penal într-un dosar pornit pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu. Conform informației CNA, el este bănuit de acţiuni de corupţie, efectuate prin trucarea mai multor licitaţii publice.

Funcţionarul ar fi influenţat mai mulţi subalterni, membri ai grupurilor de lucru pentru organizarea achiziţiilor publice, ca să ia decizii favorabile în privinţa unor operatori economici. Aceste fapte se confirmă prin anularea unui şir de licitaţii, pe motive neîntemeiate, şi desemnarea unor ofertanţi, apropiaţi bănuitului, drept câştigători.

Ieri, Moldova Criminală a menționat, că ofiţerii CNA au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv în biroul şefului DGDR şi au ridicat un şir de acte, înscrisuri, purtătoare de informaţii, pentru fortificarea probatoriului.

În acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, iar dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă închisoare de la la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Bănuitul este cercetat în stare de libertate din cauză că se află internat în spital.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii