Șeful Secţiei radiologie şi imagistică de la Institutul Mamei şi Copilului, Nicolae Doni, cercetat pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu, a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Un demers în acest sens a fost acceptat, la finele săptămânii trecute, de către conducerea instituției medicale.

Informația a fost oferită pentru CrimeMoldova de către șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu.

Totodată, conducerea Institutului Mamei şi Copilului a acceptat și suspendarea din funcție, pe perioada anchetei, a medicului radiolog cercetat în același dosar.

Decizia de suspendare din funcție a celor doi a fost luată după ce procurorii anticorupție au înaintat un demers în acest sens.

Nicolae Doni ar fi dirijat o schemă de estorcare de bani de la pacienţi, prin intermediul angajaţilor săi. Aceștia ar fi cerut bani de la persoanele care erau supuse investigaţiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă.

Bănuitul este plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar medicul radiolog a primit anterior 30 de zile de arest preventiv în izolator.

Cei doi sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare şi o amendă în mărime de 400 mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii