Șeful Secţiei radiologie şi imagistică al Institutului Mamei şi Copilului, Nicolae Doni, a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia a fost luată vineri, 3 august, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a precizat pentru CrimeMoldova că, „bănuitul și-a recunoscut parțial vinovăția”.

Inițial procurorii au cerut ca Nicolae Doni să fie plasat în arest în izolator pentru 30 de zile, însă instanța a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu întrucât suspectul își recunoaște vina parțial.

Totodată, instanța urmează să decidă plasarea în arest a unui medic radiolog de la Institutul Mamei şi Copilului, care este cercetat în cadrul aceluiași dosar de corupție.

Tot în acest caz, alţi doi medici rezidenţi au fost escortaţi ieri pentru audieri la CNA. Aceștia au făcut declarații, iar în prezent sunt cercetați în stare de libertate.

Șeful Secţiei radiologie şi imagistică ar fi pus pe roate o schemă de estorcare de bani de la pacienţi, prin intermediul angajaţilor săi. Aceștia ar fi estorcat bani de la persoanele care erau supuse investigaţiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă.

În cadrul perchezițiilor, ofițerii și procurorii anticorupție au ridicat circa 1,5 milioane de lei din birourile de serviciu ale unor medici de la Secţia radiologie şi imagistică din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, dar şi în safeul metalic depus într-o bancă comercială din capitală pe numele şefului Secţiei menţionate.

Bănuiții sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare şi o amendă în mărime de 400 mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii