Șeful Secţiei radiologie şi imagistică al Institutului Mamei şi Copilului, Nicolae Doni, rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată luni, 13 august, de către magistrații Curții de Apel Chișinău.

Informația a fost confirmată pentru CrimeMoldova de către șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu.

Hotărârea a fost pronunțată după ce prima instanță a decis plasarea bănuitului în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar procurorii de caz nu au fost mulțumiți de decizie și au atacat-o la Curtea de Apel Chișinău.

Inițial procurorii au cerut ca Nicolae Doni să fie plasat în arest în izolator pentru 30 de zile, însă instanța a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu întrucât suspectul își recunoaște vina parțial.

Tot în acest caz, un medic radiolog se află în arest în izolator, iar alţi doi medici rezidenţi sunt cercetați în stare de libertate.

Șeful Secţiei radiologie şi imagistică ar fi pus pe roate o schemă de estorcare de bani de la pacienţi, prin intermediul subalternilor săi. Aceștia ar fi estorcat bani de la persoanele care erau supuse investigaţiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă.

Bănuiții sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare şi o amendă în mărime de 400 mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii