Un executor judecătoresc este învinuit de procurori că și-a depășit atribuțiile de serviciu, iar pentru fapta comisă a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit  procurorilor, în luna ianuarie 2014, în cadrul unui proces civil, instanţa de judecată a emis un Titlu executoriu, prin care a dispus aplicarea sechestrului pe conturile bancare, bunurile mobile şi imobile ale unui agent economic, în limita sumei adjudecată de aproximativ 860 mii lei. 

Cu toate acestea, executorul judecătoresc nu a ținut cont de decizia judecății și a aplicat sechestru pe contul bancar al agentului economic, la care se depozitau 61 de mii de lei, dar și a sechestrat produse alimentare, pește și fructe de mare în valoare de peste 2 milioane lei.  

Astfel, valoarea bunurilor sechestrate au depăşit limita stabilită de instanţa de judecată de 2,5 ori. Mai mult ca atât produsele alimentare au expirat și au fost scoase din circuitul economic, cauzând pierderi agentului economic.

Recent, inculpatul a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a mai munci în calitate de executor judecătoresc timp de 10 ani. 

Sentinţa este cu drept de atac.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii