Executorul judecătoresc, Ludmila Șapa, suspectată de abuz de serviciu, a ajuns din nou după gratii. Curtea de Apel Chișinău a dat curs demersului procurorilor Anticorupție și au eliberat pe numele Ludmilei Șapa mandat de arestare pentru un termen de 30 de zile.

Ludmila Șapa a fost reținută în seara de 14 iunie, iar a doua zi, Judecătoria Chișinău i-a aplicat măsura de arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile.

Procurorul de caz a contestat decizia instanței de fond, argumentând că pedeapsa pentru infracțiunea incriminată este de la 6 la 10 ani închisoare și că suspecta ar putea să influențeze ancheta.

Acuzatorii susțin că Ludmila Șapa, după ce a inclus taxele în borderoul de calcul al cheltuielilor, şi-a stabilit un onorariu majorat cu peste 6 mii de lei. Totodată, executoarea a dispus să fie reținut automobilul debitorului.

Denunțul a fost făcut de Victoria Devițcaia, secretarul Comisiei de licențiere a profesiei de avocat din cadrul Uniunii Avocaților, care la finele anului 2016 a fost obligată să-i ofere un răspuns lui Vasile Șeremet, care aplicase pentru licența de avocat, și să-i achite 300 de lei prejudiciu moral.

Avocatul Ludmilei Șapa a declarat că bănuita nu a făcut altceva decât să execute o hotărâre de judecată, intrată în vigoare, și a aplicat toate pârghiile legale pentru a-și onora obligațiunile. Apărătorul consideră că este vorba de presiunile Uniunii Avocaților, care nu s-a conformat unei decizii a instanței de judecată.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii