Mircea Băsescu, fratele fostului președinte român Traian Băsescu, a fost condamnat astăzi la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Sentința definitivă a fost pronunțată de către Judecătorii Curții de Apel Constanța.

Totodată, magistrații au dispus ca și Marian Căpățână să își execute condamnarea de 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență în acelaș dosar, sentința fiind dispusă de Tribunalul Constanţa încă la începutul anului curent.

Între anii 2011- 2012, Băsescu a primit suma de 250.000 de euro  pentru a soluționa un proces în care era vizat Sandu Anghel, scopul fiind de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Curtea de Apel Constanţa a mai decis ”confiscarea specială” de la Marian Căpăţână a sumei de 265.000 de euro şi a înlăturat dispoziţiile privind confiscarea acestei sume de la Mircea Băsescu. Totodată, instanţa a ridicat măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Mircea Băsescu, relatează realitatea.net.

Băsescu și Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA.  Băsescu fiind învinuit de trafic de influență iar Căpățână pentru complicitate la trafic de influență, în noiembrie 2014 a început derularea procesului.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii