Ludmila Sochircă, directoarea Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă (CNDDCM), învinuită de către oamenii legii de acţiuni de corupţie, a fost restabilită în funcţie după ce a fost suspendată de la exercitarea atribuţiilor de serviciu pentru o perioadă de câteva luni. Conducerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale explică revenirea funcţionarei prin lipsa unei sentinţe definitive.

Surse din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie susţin că Ludmila Sochircă are statut de învinuit într-un dosar penal pentru abuz de serviciu şi corupţie pasivă, care se află în procedură la CNA. Potrivit surselor din cadrul CNA, pe parcursul anului 2015, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Familiei ar fi recepţionat un număr mare de petiţii privind dezacordul unor cetăţeni faţă de stabilirea gradelor de invaliditate de către CNDDCM. Aceştia au reclamat că şefii consiliilor ar fi facilitat acordarea gradelor de dizabilitate unor persoane, iar pentru aceste servicii ar fi estorcat diferite sume de bani.


Preţul unui certificat de confirmare a dizabilităţii varia de la o mie până la 15 mii de leii, iar o parte din banii colectaţi de către şefii consiliilor teritoriale erau transmişi funcţionarilor din aparatul central al CNDDCM . 

Ludmila Sochirca deţine funcţia respectivă de opt ani, pentru care este remunerată anual cu 125 de mii de lei. Şefa CNDDCM a atins vârsta de pensionare şi primeşte de la stat o pensie lunară de 2160 de lei. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii