Fostului președinte al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici i s-a prelungit mandatul de arest cu încă 30 de zile în arest. Decizia a fost luată de magistrații de la judecătoria Buiucani.  

Fostul preşedinte al BEM este învinuit de procurori într-un dosar penal pornit pe faptul încălcării regulilor de creditare în perioada în care deţinea funcţia de preşedinte la BEM.

În baza probelor acumulate de procurori şi ofiţerii de urmărire penală ai CNA, au fost deschise până acum mai multe dosare penale care au fost comasate, în temeiul art. 239 Cod penal. Pentru încălcarea regulilor de creditare, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

În același timp, Ziarul Național scrie că europarlamentarul român Norica Nicolai, membru al Comitetului de Asociere Parlamentară UE- Republica Moldova s-a arătat profund indignată de mersul anchetei în cazul BEM. Europarlamentarul, care a participat într-o emisiune televizată de la TVR Moldova a declarat că  ceva „e în neregulă în acest caz” și asta pentru că fostul premier, Vlad Filat, se află după gratii, iar primarul de Orhei, Ilan Șor, care și-a recunoscut vina, administrează și acum banii publici:

norica-nicolai1.jpgÎn opinia mea, ceva e în neregulă. Eu pot admite că politicienii pot participa sau pot favoriza săvârșirea unei infracțiuni. Atâta vreme cât ai indicii temeinice cu privire la implicarea altor persoane, atunci de ce nu le investighezi? Asta e întrebarea pe care mi-am pus-o întotdeauna.
 

Amintim că Ilan Șor a fost reținut de Centrul Național Anticorupție pe 6 mai 2015. Acesta a stat o vreme în arest la domiciliu, iar ulterior a candidat pentru funcția de primar de Orhei. În octombrie 2015, acesta a scris un autodenunț prin intermediul căruia a spus că a sustras bani de la BEM, iar ulterior i-ar fi oferit 250 de milioane de dolari fostului premier Vlad Filat. Ultimul se află în arest de peste 7 luni, iar Ilan Șor continuă să administreze afaceri, inclusiv să conducă orașul Orhei.

ilan șor.jpgsputnik.md

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii