Inspectorul fiscal Eugen Zubco, reținut într-un dosar de corupție, a fost eliberat din arest. Totodată, acestuia i s-a aplicat obligațiunea de a nu părăsi localitatea.

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a precizat pentru CrimeMoldova că decizia a fost luată luni, 13 august, de către procurori.

Anterior, Zubco a primit 30 de zile de arest preventiv.

În aceeași cauză sunt cercetați și alți angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat, care ar fi cerut și primit de la mai mulți agenți economici circa 250 de mii de lei pentru anumite servicii ilegale.

Autorul acestor infracțiuni ar fi inspectorul fiscal. În cauza penală figurează în total șase bănuiți, printre care și agenți economici, care sunt cercetați pentru corupere activă. Unul dintre bănuiți se află în căutare.

Dacă va fi găsit vinovat, inspectorul fiscal riscă de la cinci la zece ani de închisoare, amendă de până la 400 mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la șapte la zece ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii